Ik ben vrijwilliger of wil dit worden

Verschillende organisaties delen materialen en informatie die jij als vrijwilliger kunt gebruiken. Ook kun je je vaardigheden en kennis verder ontwikkelen door het volgen van webinars of trainingen. Op deze pagina vind je inspiratie en webinars van verschillende (vrijwilligers)organisaties.

Inspiratie

Ben je benieuwd welke werkvormen je als taalvrijwilliger allemaal kunt toepassen? Of wil je meer weten over het ondersteunen van leerlingen op afstand (digitaal of telefonisch)? Bekijk dan eens deze tips.

Webinar Thuistaal / Schooltaal: echt verschillend van elkaar?

Lotte Henrichs (Universitair Docent Onderwijswetenschappen aan de Universiteit Utrecht) vertelde wat ‘schooltaal’ is, waarom het belangrijk is om schooltaal te beheersen, en hoe je kinderen kunt helpen om zich schooltaal eigen te maken. Bekijk deze webinar.

Webinar 1 landelijke Gelijke Kansen Alliantie

Onderwijssocioloog Iliass El Hadioui verzorgde een online masterclass over de effecten van de coronacrisis op kansengelijkheid in het onderwijs, op de korte en lange termijn. Bekijk deze webinar.

Webinar 2 landelijke Gelijke Kansen Alliantie

Barbara Baarsma gaf tijdens het tweede webinar van de Gelijke Kansen Alliantie haar visie op een kansrijke samenleving, arbeidsmarkt en economie. En ze ging in op de rol van onderwijs om deze visie te bewerkstelligen, nu zowel onze economie als ons onderwijs de gevolgen ondervinden van het coronavirus. Bekijk deze webinar.