Ik wil mijn kind aanmelden

Merk je als ouder dat jouw kind moeite heeft met thuis huiswerk maken? Bijvoorbeeld omdat je kind moeite heeft met taal of studievaardigheden. Wanneer jouw kind tussen de 4 en 16 jaar is en op school zit in Utrecht, dan kun je hem of haar aanmelden voor extra hulp bij taal of huiswerk door een vrijwilliger.

Hulp op afstand

In Utrecht zijn er verschillende organisaties die jouw kind kunnen koppelen aan een vrijwilliger. Een maatje helpt bijvoorbeeld elke week een paar uur bij taal of huiswerk. Dit gebeurt op afstand via de telefoon, Skype, WhatsApp of op een andere manier. Ook afspreken thuis, in de wijk of in de bibliotheek is soms weer mogelijk. Via het Stadsnetwerk Taal & Huiswerk kun je jouw kind aanmelden voor hulp.

Goede hulp

Wij werken samen met betrouwbare vrijwilligers, die weten wat ze doen. Alle maatjes hebben een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag). Ook krijgen maatjes een starttraining en werken ze samen met professionals.

Wanneer mag ik mijn kind aanmelden?

Is jouw kind tussen de 4 en 16 jaar en heeft hij of zij extra hulp nodig bij taal of huiswerk? En kun je deze hulp zelf niet (genoeg) geven? Dan mag je jouw kind aanmelden voor hulp.

Bekijk een overzicht van alle organisaties uit het Stadsnetwerk.